15. července 2010

Cuketová polévka se žampiony

750 g cukety, 150 g žampiónů, cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 400 ml zeleninového vývaru (z kostky), šťáva a kůra z jednoho citrónu, trochu mletého muškátového oříšku, 200 g taveného sýra, pepř, sůl, bobkový list
Plátky hub opečeme na oleji a vyjmeme. Na vypečeném tuku zesklovatíme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou cuketu a krátce opečeme. Zalijeme citrónovou šťávou, vývarem a 200 ml vody. Přidáme bobkový list a muškát a 10 minut povaříme. Bobkový list vyjmeme a cukety rozmixujeme. Přidáme sýr, necháme ho roztavit, ochutíme solí, pepřem, muškátem, přidáme houby a prohřejeme. Zdobíme citrónovou kůrou.

Žádné komentáře:

Okomentovat