15. července 2010

Cuketový utopenci

1000 g cukety, 3 lžíce oleje, sůl, 2 až 3 vejce, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 150 g strouhaného sýra, 1 cibule, 1 lžíce vegety, 3 stoužky česneku, 1 lžíce mletého pepře

nálev : 1500 ml vody, 200 ml octa1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 4 tabletky umělého sladidla, 1 lžíce deka, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře


Cukety oloupeme a zbavíme semínek. Nastrouháme, přidáme sůl, zamícháme a necháme do dalšího dne uležet.Z cuket vymačkáme přebytečnou vodu, přimícháme do nich solamyl, hladkou mouku, strouhanku, ustrouhaný sýr, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, vegetu, česnek a pepř. Vypracujeme malé karbanátky a dozlatova je na oleji opečeme.Z vody, soli, cukru, sladila, octa, deka, nového koření a kuliček pepře uvaříme nálev a necháme ho vychladnout.Karbanátky naskládáme do sklednic, zalijeme nálevem a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat