15. července 2010

Krůtí špízy

4 velké brambory, 400 g krůtích prsíček, 1 červená a 1 žlutá paprika, 1 cuketa, 2 cibule, 100 g plátků prorostlé anglické slaniny, 3 lžíce bylinkového oleje, 150 g kysané smetany, 50 g sýra cottage,
1 - 2 lžíce sladké hořčice, sůl, pepř, 50 g bylinkvého másla, čerstvé bylinky na ozdobu

Brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčem a osušíme. Po jedné je zabalíme do alobalu. Balíčky uložíme na okraj grilovacího roštu a za častého obracení grilujeme zrhuba 60 minut. Krůtí maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Papriky omyjeme, ročtvrtíme, očistíme a rozkrájíme na větí kusy. Cukety omyjeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Plátky slaniny stočíme. Všechny přísady stídavě navlékáme na 4 špízy a potřebe 2 lžícemi oleje. studenou omáčku připravíme tak, že dohladka rozšleháme zakysanou smetanu se sýrem cottage a podle chuti osolíme a opepříme. Brambory vyjmeme z alobalu a nařízenem do křížku. Pak je zlehka rozlomíme a rozdělíme na předehráté talíře. na každou bramboru položíme kousek bylinkového másla. Na talíře rozdělíme špízy i omáčku a ozdobíme bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat