3. dubna 2013

Tzatziki

300 g salátové okurky, 150-200 g bílého jogurtu, 200 g měkkého tvarohu, lžička citronové štávy, lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř, lžíce nasekané pažitky, 2 stroužky česneku

Okurku oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky. Jogurt smícháme ve středně velké misce s tvarohem. Čím měkčí tvaroh použijeme, tím méně je třeba rozředit jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu a olivový olej a opět řádně zamícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme pažitku a prolisovaný česnek, řádně zamícháme. Nakonec nejlépe papírovými ubrousky z okurkových nudliček vymačkáme co nejvíce vody a takhle "osušené" je přidáme do naši směsi a naposledy řádně zamícháme. Dáme alespoň na hodinu vychladit do ledničky velmi chutné tzatziki. Tzatziki se výborně hodí k hranolkám, gyrosu a jiným po řecku grilovaným masitým pokrmům.

Žádné komentáře:

Okomentovat