3. dubna 2013

Okurková omáčka k masu

4 lžíce sádla, velká cibule, 2 mrkve, petržel, 0,5celeru, 6 lžic hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, 2 dl mléka, 5 celých pepřů, sůl, 2 dl smetany, cukr podle chuti, ocet podle chuti, 5 sladkokyselých okurek, lžíce másla

V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli najemno, mrkev a petržel na kolečka, celer na plátky. Zaprášíme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem z masoxu, rozšleháme, přidáme mléko, celý pepř, osolíme podle chuti a vaříme něco přes půl hodiny. Ke konci varu přilijeme smetanu, povaříme, mírně přikyselíme, přisladíme cukrem a odstavíme. Přecedíme do jiného hrnce, zeleninu již nepoužijeme.Sladkokyselé okurky nakrájíme na nudličky, podusíme na másle, přidáme do přeceděné omáčky a ještě chvíli povaříme, dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat