3. dubna 2013

Provensálská rajská omáčka

3 lžíce olivového oleje, jemně nasekanou cibuli, 4 jemně nasekané stroužky česneku, 4 proužky sušené pomerančové kůry, 600 g zralých, ale pevných rajčat, 2 lžíce rajčatového pyré, lžička přírodního cukru, sůl, pepř

V kastrolu rozpalte olej. Přidejte cibuli, česnek i pomerančovou kůru a na mírném plameni smažte, dokud cibule nezměkne. Rajčata nasekejte na větší kousky a přihoďte je k základu omáčky.Přilijte rajčatové pyré, 50  ml vody a za občasného míchání mírně vařte čtvrt hodiny, dokud rajčata nezměknou. Můžete osolit a poté dochutit cukrem a pepřem. Odstraňte pomerančovou kůru. Omáčku vlijte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Pokud chcete, aby byla obzvlášť jemná, ještě ji propasírujte sítem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat