25. března 2013

Cumberlandská omáčka

cibule, citrón, malý pomeranč, lžíce hořčice, 3 lžíce červeného nebo bílého vína, 1 dl vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, zázvor, pepř, 2  hřebíčky, 6 lžic rybízové nebo angreštové marmelády

Na pánvi dusíme do změknutí v trošce vody drobně pokrájenou cibuli, lžičku strouhané citronové kůry a drobně nasekanou kůru z pomeranče. Pak přidáme šťávu z citrónu a pomeranče, hořčici, víno, škrobovou moučku rozmíchanou ve vývaru, zázvor, hřebíček, pepř a marmeládu. Vše dusíme asi 1/2 hodiny až do mírného zhoustnutí omáčky. Podle potřeby podléváme vodou či vínem. Podáváme k vařenému uzenému masu nebo ke studené pečeni ze zvěřiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat