25. března 2013

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

500 g kuřecích prsních řízků, 5 větších žampiónů, kostka slepičího bujónu, trochu worcesteru, trochu sójové omáčky, koření Kuře gril, cibule, smetana, světlá jíška, olej

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sójovou omáčku a worcester a zalijeme vodou. Poté přidáme žampióny a kostku bujonu. Vše vaříme, dokud není maso měkké. Poté přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Nakonec zahustíme světlou jíškou. Naše rodina má ráda tuto omáčku s hranolkami, ale lze podávat i s bramborami či rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat