19. května 2010

Jogurtová bábovka s malinami

250 g mražených malin, 3 plátky červené želatiny (5 dkg želatiny v prášku), šťáva z 1 citronu,1 lžíce malinového základu, 40 g cukru, 1 vanilkový lusk, 6 plátků bílé želatiny (cca 10 dkg želatiny v prášku),
500 g bílého jogurtu, 30 g mandlí,několik čerstvých malin na ozdobu

Nejprve rozmrazíme maliny a probereme je. Poté namočíme plátky červené želatiny do studené vody. Maliny spolu s malinovým základem a 20 g cukru prolisujeme. Mezitím rozpustíme želatinu a přimícháme ji do malinové šťávy. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a opatrně z něj vydlabeme dřeň. Pak namočíme rovněž bílou želatinu. Mezitím smícháme bílý jogurt, mandle (mohou být i nasekané), vanilkovou dřeň a zbívající část cukru. Želatinu rozpustíme, přidáme do jogurtové směsi a dobře rozmícháme. Bílý i červený krém necháme chvíli táhnout. bábovkovou formu zatím vypláchneme studenou vodou a pak do ní střídavě vršíme bílý a červený jogurtový krém, poslední vrstvu uhladíme. Pak vložíme bábovku do chladničky a tři hodiny chladíme, poté ji opatrně vyklopíme. Před podáváním ozdobíme čerstvými malinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat