19. května 2010

Mramorová bábovka

30 dkg měkkého margarínu, 27,5 dkg pískového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, rumová esence, špetka soli, 5 vejce, 37,5 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 dkg kakaa, 2 dkg cukru, 2 -3 lžíce mléka

Margarín šleháme el. ručním šlehačem dohladka asi 1/2 minuty při nejvyšší rychlosti. Postupně zašleháváme cukr, vanil. cukr, rum.esenci a sůl. Šleháme tak dlouho, dokud se těsto nespojí. Postupně zašleháváme vejce, každé asi 1/2 minuty. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Postupně ji zašleháváme do těsta, přidáme mléko. 2/3 těsta naplníme do tukem vymazané bábovkové formy. Kakao, cukr a mléko vymícháme na kašičku a vmícháme do zbylé 1/3 těsta. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého. Spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme, aby vznikl mramor. vzor. Pečeme v troubě asi 50-60 minut. Po upečení vychladlou bábovku pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat