17. května 2010

Bramborová bábovka

70 g másla, 60 g moučkového cukru, 2 žloutky, 30 g rozinek, špetka mleté skořice, 180 g zbylých vařených brambor, 280 g hrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 250 ml mléka, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Máslo utřeme s cukrem a žloutky (asi 15 minut, přimícháme rozinky, špetku mleté skořice, vařené, jemně nastrouhané brambory, hrubou mouku, do níž jsme vmíchali kypřicí prášek do pečiva, a mlékem zaděláme na vláčné těsto, které vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě. Ještě teplou bábovku vyklopíme na mísu a pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat