17. května 2010

Hovězí guláš s fazolemi

500 g hovězího masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, provensálské koření, mletá červená paprika,
200 g sterilizovaných bílých fazolí, 400 g rajčat, 2 stroužky česneku, petrželová nať

Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přikryjeme a několik minut dusíme. Přidáme maso, sůl, pepř a provensálské koření, mletou papriku, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou. Fazole scedíme, přidáme k masu spolu s nakrájenými rajčaty, prolisovaným česnekem, nasekanou natí a ještě 20 minut vaříme. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat