17. května 2010

Havajská kachna

1 kachna, trocha oleje, 1 střední plechovka ananasového kompotu, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, 4 banány, šťáva z půl citronu 
omáčka: 1,5 dkg kukuříčné moučky, 1 pomeranč, šťáva z pečení
Do pekáčku uložíme naporcovanou kachnu, důkladně potřeme olejem, zalijeme šťávou z ananasového kompotu a vínem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 40 minut. Podléváme šťávou a vínem. Na jiném pekáči uložíme banány, potřeme olejem, pokapeme citrónem a pečeme 10 minut. Moučku rozmícháme s pomerančovou šťávou, přídáme šťávu z pečení zředěnou 2 dl vody. Vaříme do jemného zhoustnutí. Pak přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a ananasové kousky. Kachnu podáváme s hotovou omáčkou obloženou banány s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat