17. května 2010

Kachní pochoutka

kachna, 4 řízky, 1/4 kg jater, salám nebo párek, 1 cibule, 2 vejce, mandle, vegeta, sůl, kmín, koření dle chuti, mléko, olej

Kachnu vykostíme a podle potřeby či zvyku nasolíme a necháme naležet (1 den předem).
Nádivka : V mléce namočíme na kolečka nakrájené rohlíky, spaříme oloupeme a na kousky nakrájíme mandle. Na oleji či másle můžeme (ale nemusíme) opražit cibuli a najemno pokrájený salám či párek. Přidáme 1/4 kg vepřových (lépe drůbežích) jater a krátce je orestujeme. Smícháme s rozmočenými rohlíky, přidáme asi 2 vejce (i víc), mandličky a dochutíme vegetou a kořením dle chuti a libosti. Kachnu vycpeme několika řízky-nádivku-opět řízky. Pečlivě zašijeme bavlnkou. Pečeme asi 2 hodiny i více. Podle chuti ji můžeme celou posypat kmínem. Je lepší, když je přikrytá a občas ji podlijeme vodou, aby se nepřipekla. Krájíme na kolečka.

Žádné komentáře:

Okomentovat