21. září 2012

Zapečená treska s čerstvými rajčaty a kapary

4 filety z tresky nebo pangasia (po 150 g), 4 spařená oloupaná a nakrájená rajčata, lžíce kaparů, lžíce vypeckovaných, nasekaných zelených oliv, nahrubo nastrouhaný česnek, špetka oregana, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje,olivový olej na vymazání mísy, sůl, pepř
Čerstvé nebo polorozmrazené filety z tresky nepatrně osolíme a vložíme do olejem vymazané nízké remoskové mísy. Rajčata promícháme s kapary, olivami, nastrouhaným česnekem, oreganem,jemně natrhanou bazalkou (část necháme na později) a olivovým olejem. Promíchanou směs navršíme na jednotlivé rybí porce,zakryjeme předem rozehřátým víkem a pečeme asi 25 –30 minut.Podáváme posypané zbývající jemně nasekanou bazalkou s čerstvým pečivem nebo různě upravenými bramborami nebo polentou.

Žádné komentáře:

Okomentovat