21. září 2012

Ražniči s vepřovým masem

600 g vepřového masa z kýty, 2 cibule, 100 g anglické slaniny,8 hlaviček žampionů, 4 menší rajčata, větší paprika, 1–2 lžičky grilovacího koření, trochu oleje na grilování, sůl (pouze v případě,že grilovací koření není slané)
Maso nakrájíme na kostky, posypeme grilovacím kořením, očištěnou papriku a slaninu nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli a rajčata na kolečka. Střídavě pak jednotlivé suroviny, včetně očištěných hlaviček hub, napichujeme na jehly, které vložíme do nízké mísy remosky, přikryjeme předem rozehřátým víkem a necháme grilovat. Během grilování potíráme ražniči olejem smíchaným s grilovacím kořením. Podáváme s chlebem, hořčicí, kečupem a nakládanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat