21. září 2012

Vepřové v cuketách

4 cukety, 1/2 kg vepřového, 2 cibule, 120 g předvařené rýže, vejce, citron, 1 dl smetany, 50 g strouhaného sýra, hrstka bylinkové směsi (estragon, petržel, saturejka, majoránka, rozmarýn, tymián, bazalka, yzop), máslo, pepř, sůl

Maso drobně pokrájíme nebo umeleme a dusíme na másle s cibulí, bylinkami, solí a pepřem. Když je měkké, necháme částečně vychladnout, přidáme rýži, vejce a šťávu z citronu. Směsí naplníme vydlabané, ve slané vodě ovařené půlky cuket. Srovnáme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme vydlabané zbytky cuket, povrch pokryjeme vločkami másla a zapékáme. Deset minut před koncem zalijeme strouhaným sýrem, rozmíchaným ve smetaně, a prudce zapečeme.

Veprove v cuketach

Žádné komentáře:

Okomentovat