21. září 2012

Plněné cukety po arabsku

4 cukety, 200 g hovězího masa, cibule, 3 stroužky česneku, lžíce másla, lžíce silného vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, půl šálku bujónu, koriandr, anýz, pepř, máta, skořice, muškátový oříšek, 2 lžíce strouhaného sýra, olej, sůl
na omáčku: lžíce másla, 2 lžíce vinného octa, 5 lžic kečupu, 1/2 lžičky karí, 1/4 lžičky tymiánu, 1/4 lžičky šalvěje, lžička bazalky

Cukety podélně rozpůlíme, necháme odležet, opláchneme, vysušíme ubrouskem a vložíme do vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě asi 30 minut, pak lžičkou vydlabeme. Cibuli, česnek a maso umeleme a lehce na másle opečeme. Přidáme lžíci vývaru, protlak, trochu vody, sůl a koření. Vmícháme rozmělněné vnitřky cuket a plníme do vydlabaných plodů. Posypeme strouhaným sýrem a vločkami másla a zapečeme. Smísíme přísady na omáčku a necháme krátce vzkypět. Podáváme s rýží, omáčku zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat