21. září 2012

Zapečená ryba se solí

600 g ryby (halibut, hejk, pangasius apod.), sůl podle potřeby, jemně nasekané čerstvé bylinky (šalvěj, tymián, estragon, petrželka), trochu vody

Do nízké mísy remosky nasypeme sůl s nasekanými bylinkami a promícháme s trochou vody, aby sůl provlhla. Na ni poklademe očištěné a kůže zbavené kousky ryby a opět zakryjeme aspoň 1 cm soli promíchané s trochou vody. Čistýma rukama sůl trochu k rybě přitlačíme a na asi 35 minut v remosce zapečeme. Během pečení se vytvoří solná kůrka, kterou odstraníme a rybí kousky podáváme s ochucenou majonézou, nebo pokapané rozpuštěným máslem smíchaným s nasekanou petrželkou či pažitkou, popřípadě s připraveným bylinkovým máslem  a různě upravenými bramborami a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat