21. září 2012

Plněné cukety po italsku

4 cukety, 200 g vařeného telecího, 50 g šunky, 100 g střídky bílého chleba, 2 žloutky, cibule, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 60 g másla, lžíce zelené petržele, 1 dl bílého vína, lžíce protlaku, bazalka, pepř, sůl

Cukety vydlabeme, telecí se šunkou jemně umeleme a smícháme s předem namočenou a vymačkanou střídkou bílého chleba nebo housky. Přidáme žloutky, strouhaný sýr, sůl, pepř, na polovině másla zpěněnou cibuli, petržel, bazalku a vydlabanou dřeň. Cukety touto směsí naplníme a několik minut pečeme v máslem vymazané misce. Pak zalijeme vínem, protlakem, rozředěným troškou vývaru, přiklopíme a dusíme v troubě ještě 20 až 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat