4 menší hlávkové saláty,
4 vařená vejce, 80 g sýra eidam, 200 g šunkového salámu, 4 menší rajčata,
kapie, ředkvičky, petrželka, kečup, hořčice, majonéza, sůl, pepř, máslo
Nejprve opereme celou hlávku salátu a necháme
okapat. Po obvodu talíře dáme šunkový salám do jeho středu hlávkový salát. Ten
pokapeme majonézovým přelivem, který připravíme smícháním kečupu, majonézy,
trochy hořčice, soli a pepře. Kečupu a hořčice dáme jen na obarvení majonézy.
Salát posypeme nastrouhaným vajíčkem a sýrem. Potom ještě pokapeme nepatrně
kečupem a ozdobíme plátkem rajčete, petrželkou, ředkvičkou a máslem. Podle
sezóny můžeme použít více druhů zeleniny na ozdobu.
Žádné komentáře:
Okomentovat