Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. března 2012
Brambory zapečené s nivou
1 kg brambor, 8 stroužků česneku, 150 g nivy, lžíce soli, lžička bílého pepře, zakysaná smetana, 2 dl mléka, tuka a strouhanka na vymazání zapékací mísy
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pak dáme vždy vrstvu brambor, které osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masům.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat