7. března 2012

. Lahůdkový salát s chřestem


150 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy,lžíce plnotučné hořčice, lžička nastrouhaného křenu, půl lžičky cukru, sůl, pepř, pažitka, 250 g měkkého salámu, cibuli,jablko, 2 rajčata, 250 g vařeného chřestu nebo sterilovaného, petrželka, 2 natvrdo uvařená vejce.

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme s majonézou, hořčicí a okořeníme. Omáčku ochutíme, přidáme jemně pokrájenou pažitku. Salám a cibuli oloupeme, jablko, rajče rozkrojíme a zbavíme jader. Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smícháme. Salát dochutíme a před podáváním krátce promícháme, připravíme k servírování. Vejce oloupeme, rozkrojíme na šest dílků a salát jimi ozdobíme. Salát můžeme nechat odležet. Podáváme vychlazený, nikoliv však ledový.

Žádné komentáře:

Okomentovat