8. března 2012

Pikantní pórek s houbami

0,5 červené feferonky,sůl,8 lžic oleje,200 g hub šiitake,200 g hlívy ústřičné,1 kg pórku,400 g lahůdkových cibulek, 150 ml zeleninového vývaru,3 lžíce jablečného octa,,2 lžíce citronové a 2 lžíce pomerančové šťávy,4 lžíce sójové omáčky,,pepř
Očištěné houby nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Oloupané cibulky rozčtvrtíme a spolu s omytým pórkem nakrájíme na kousky. Osmahneme je na 1 lžíci oleje, podlijeme vývarem a dusíme.Smícháme ocet, oba druhy šťávy, sójovou omáčku,na proužky nakrájenou feferonku a opepříme. Spolu s houbami přidáme k pórku a znovu dusíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat