29. srpna 2016

Vanilkové řezy s třešničkami.

Na 24 kousků: 250 g másla, 175 g cukru a 5 lžic cukru, balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 l mléka, tuk na vymazání plechu, 1 kg třešní nebo višní, 50 g solamylu, ½ l třešňové šťávy, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, 2 balíčky vanilkového pudinku, 2 lžíce mandlových lupínků, 200 ml šlehačky
Změklý tuk, 175 g cukru a vanilkový cukr utřeme na světlý krém, postupně vmícháme vajíčka a 100 ml mléka. V jiné míse promícháme mouku s práškem do pečiva a přilijeme vaječný krém, vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymaštěný plech. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Třešně opláchneme, vypeckujeme a necháme okapat. V 5 lžících třešňové šťávy rozmícháme solamyl. Zbylou šťávu, 2 lžíce cukru a citronovou kůru přivedeme k varu, pak přidáme rozmíchaný solamyl a třešně. Pudinkový prášek, 3 lžíce cukru a 100 ml mléka dobře rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a znovu krátce povaříme. Necháme zchladnout. Hotový pudink a třešňovou směs navršíme v pruzích na koláč a dáme na 3 hodiny do chladna. Mandle orestujeme dozlatova na pánvi bez tuku. Koláč rozkrájíme na řezy, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a mandlemi.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 kousek 260 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat