28. srpna 2016

Špagety s cizrnovými knedlíčky

450 g vařené cizrny,1 velký stroužek česneku,1 lžička olivového oleje,20 g čerstvé strouhanky,80 g konzervovaných rajčat ( i se šťávou ),2 lžíce rajského protlaku,350 g bezvaječných špaget,200 g mraženého nebo čerstvého hrášku,sůl,čerstvě mletý černý pepř,čerstvá sekaná bazalka
Do kuchyňského robotu nasypeme již předem uvařenou měkkou cizrnu, přidáme nasekaný česnek, vaječný žloutek, strouhanku, sůl, a trochu pepře, celou směs rozmixujeme do hladka. Hmotu rozdělíme na 16 přibližně stejných dílů, namočenýma rukama z ní vytvarujeme kuličko-knedlíčky. Po té dáme vařit vodu na těstoviny, odvážíme si konzervovaná rajčata, šťávu z nich si ponecháme na později, rajčata nakrájíme na plátky, dáme na velkou pánev, přidáme k nim rajský protlak a nezakryté je za občasného míchání vaříme na mírném ohni 5 minut. Dáme vařit špagety, během vaření si připravíme pánev – do které přelijeme rajčatovou šťávu z konzervovaných rajčat, a do ní opatrně vložíme všechny cizrnové knedlíčky, šťávu uvedeme do varu, snížíme teplotu, přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme 10 minut. Poté opatrně vmícháme hrášek, všechno uvedeme do varu. Opět zakryjeme a na mírném ohni 5 minut povaříme. Do nahřáté servírovací mísy přendáme slité špagety, navrch špaget nalijeme knedlíčkovou omáčku, opatrně jí se špagetami promícháme, ozdobíme nasekanou bazalkou a takto hotové podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat