28. srpna 2016

Drops scones – vdolky

200 g hladké mouky,1 kypř. prášek do pečiva,120 g másla,25 g cukru,1 vejce,1 pol.lž. zlatého sirupu,250 ml mléka,½ čaj. lž.soli,máslo na smažení,máslo na namazání,džem na mazání,med na mazání
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme máslo a utřeme. Přidáme cukr a dobře promícháme. Uprostřed těsta utvoříme důlek, do kterého později přidáme další ingredience. Nejprve rozšleháme vejce, přidáme sirup a promícháme. Tuto směs vlijeme do důlku v těstě, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Mělo by mít konzistenci hodně husté šlehačky. Pokud je to nutné přiléváme mléko. Z těsta nabíráme lžící bochánky, které smažíme na másle. Vdolky servírujeme teplé s máslem, džemem nebo medem.

Žádné komentáře:

Okomentovat