29. srpna 2016

Míchaný salát se žampiony

Pro 6 osob: hlávku ledového salátu, 200 g žampionů, citronovou šťávu na pokapání, 400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, kari, 2 lžíce bílého vinného octa, cukr, 4 plátky toastového chleba, 1-2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, svazeček tymiánu
Salát očistíme, pečlivě omyjeme a necháme okapat. Několika listy vyložíme mísu, zbyl salát nakrájíme na proužky. Žampiony oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Na pánvi rozpálíme lžící oleje. Nakrájené kuřecí maso na něm zprudka opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme kari. Když vychladne, smícháme jej se salátem a žampiony. Výpek zalijeme octem, zbytkem oleje, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Touto marinádou pak rovnoměrně polijeme salát, který necháme trochu odležet. Toastový chléb nakrájíme na malé trojúhelníčky. Rozpálíme na pánvi tuk a toastový chléb na něm dozlatova opečeme. Tymián opereme, dosucha vytřepeme, nasekáme a nasypeme na toastový chléb. Přidáme na salát a podáváme.
Příprava 35 minut, 1 porce 190 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat