29. srpna 2016

Holandské třešňové řezy

Na 8 kousků: balení mraženého listového těsta, sklenici višní, 80 g cukru, 2 lžíse škrobové moučky, 5 lžic citronové šťávy, 2 lžíce višňové marmelády, 100 g moučkového cukru, 4 plátky bílé želatiny, 500 ml smetany ke šlehání, meduňku na ozdobení, hladkou mouku na vál, pečící papír
Rozmrazíme těsto a pak z něj na pomoučeném válu vyválíme obdélník, podélně překrojíme na polovinu a vzniklé pláty necháme 10 minut uležet. Višně vyklopime na síto a necháme okapat, šťávu zachytíme do hrnce a povaříme s 40 g cukru. Škrob utřeme dohladka se 2 lžícemi citronové šťávy, rozmícháme ve višňové šťávě a necháme přejít varem. 8 višní odložíme na ozdobení, zbylé vložíme do šťávy. Pláty listového těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 20-25 minut. Zahřejeme marmeládu, propasírujeme přes síto a natřeme jednu upečenou placku. Zbylou citronovou šťávu a moučkový cukr třeme, dokud nevznikne hustá poleva a rozetřeme na marmeládu. Druhou placku pak potřeme povařeným kompotem a uložíme do chladna. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu a zbylý cukr ušleháme, přidáme vymačkanou želatinu a promícháme. 2/3 šlehačky natřeme na plát s višňovým kompotem a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Poslední třetinou šlehačky naplníme zdobící sáček, nastříkáme ozdobně na každý kousek a necháme ztuhnout. Pak poklademe odloženými višněmi. Plát s polevou pokrájíme také na 8 trojúhelníků a každý šikmo přiklopíme na šlehačkový dílek. Nakonec ozdobíme lístky meduňky.
Příprava 1 ½ hodiny, 1 kousek 540 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat