30. srpna 2016

Taštičky s houbovou náplní

4 porce – 400 g mouky a mouku na vál., 4 vejce., sůl., 1-2 lžíce oleje., 1 sáček sušených hřibů., 4 lžíce červeného vína., 3 šalotky., 60 g másla., 2 lžičky sušeného tymiánu., 100 g krájeného sýra., 1 lžíce krémovité smetany., 2 bílky., 3 velké cibule., 30 g lístků šalvěje.,
Mouku prosijeme na vál, ve strědu vymáčkneme důlek. Do mísy dáme vejce, ½ lžičky soli a olej a vše dobrě promícháme, až vznikne řídke těsto. Hmotu dáme do důlku v mouce a uhněteme hladké a lesklé těsto. Těsto zabalíme do vlhké utěrky nebo fólie a necháme 30 minut stát. Zatím namočíme na náplň houby do vína. Oloupeme šalotku, na jemno ji nakrájíme a osmahneme na 2 lžičkách másla. Přidáme tymián a houby s vínem a vaříme, až tekutina vzkypí. Pak masu odstavíme ze sporáku. Sýr na jemno nakrájíme, smícháme s krémovitou smetanou a pak vidličkou promícháme s houbami. Na pomoučeném válu natenko vyválíme těsto. Rádýlkem vyřízneme obdélníčky, na jednu polovinu malou lžičkou dáme hubovou náplň. Okraj potřeme bílkem, druhou polovinu těsta přiklopíme a na okrajích přimáčkneme. Necháme uschnout a pak vaříme ve slané vodě nebo v zeleninovém vývaru 8-10 minut. Zatím oloupeme cibuli, na jemno ji nakrájíme a necháme zesklovatět na zbytku másla. Přidáme oprané okapané listy šalvěje a namočíme je v másle. Z vody vyndáme taštičky, necháme okapat a rozdělíme na nahřáté talíře. Taštičky přelijeme směsí šalvěje a cibule.
Porce obsahuje cca 733 kcal., 25 g bílkovin., 30 g tuků 

Žádné komentáře:

Okomentovat