30. srpna 2016

Angreštový koláč s pusinkami

Na 20 kousků: 7 vajec, 330 g másla či rostlinného tuku, 550 g cukru krupice, 4 lžíce mléka, sáček prášku do pečiva, 3 lžíce jahodové marmelády, 1 kg angreštu, tuk na vymazání plechu, mouku na vysypání plechu, moučkový cukr na posypání
Oddělíme 4 žloutky od bílků. Na křehké těsto si smícháme 200 g másla, 100 g cukru, 300 g mouky a žloutek. Uhněteme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, kterou necháme uležet v chladu. Po 30 minutách je vyválíme do tvaru obdélníka a vyložíme jim vymazaný a moukou vysypaný plech. Placku propícháme vidličkou a pečeme v dobře vyhřáté troubě 10 minut. Mezitím si připravíme druhé těsto: ze 130 g másla a 250 g cukru utřeme krém. Přidáme 3 celá vejce, 3 žloutky, mléko a 250 g mouky s práškem do pečiva. Upečené křehké těsto potřeme marmeládou a přelijeme druhým těstem. Při stejné teplotě pečeme ješťě 10 minut. Angrešt očistíme, omyjeme a rovnoměrně rozdělíme na těsto a pečeme při stejné teplotě 1 hodinu. Na bezé ušleháme bílky, do kterých přidáme 200 g cukru. Směsi naplníme stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou a na každou porci nastříkáme větší vlnku. Zapečeme dalších 15 minut a pak posypeme moučkovým cukrem.
Příprava 2 hodiny, 1 kousek 390 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat