29. srpna 2016

Bábovka s višněmi jako od babičky-recept

Na 20 kousků: sklenici višní, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g cukru krupice, 3 lžíce rumu či citronové šťávy, 4 vejce, 380 g polohrubé mouky, sáček prášku do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, čokoládová poleva, tuk a strouhanku do formy
Kompotované višně scedíme, necháme okapat a vypeckujeme. Máslo, cukr a rum utřeme do pěny. Postupně přimícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a skořici. Bábovkovou formu o průměru 24 cm a obsahu 1 ½ l vymažeme a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní polovinu těsta, rovnoměrně rozdělíme vypeckované višně a přelijeme zbytkem těsta. Pečeme 60-70 minut v dobře předehřáté troubě. Pak bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Ve vodní lázní rozpustíme čokoládovou polevu, ketrou přelijeme povrch bábovky a necháme ztuhnout.
Příprava 1 ¾ hodiny, 1 kousek 300 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat