3. května 2012

Sloní žrádlo - pomazanka


1 kg měkého salámu, 6 velkých cibulí, sklenice sladkokyselých okurek, 400 g majolky
spojka : 2 lžíce oleje, lžíce octa, 2 lžíce plnotučné hořčice, velký rajský protlak (210 g), lžička soli, 6 kostek cukru, lžička chilli

Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou
si připravíme tak, že olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chilli za stálého míchání povaříme, až se spojí v dokonale hladkou hmotu. Touto hmotou zalijeme salám s cibulí a okurky. Po vychladnutí vmícháme majolku a dáme vychladit, nejlépe do druhého dne. Podáváme jako chlebíčky nebo jednohubky.



Žádné komentáře:

Okomentovat