18. listopadu 2011

Zapékané brambory se zelím a masem

750 g uvařených brambor, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 500 g mletého masa, vejce, 4 lžíce mléka, 2-4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl.

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku. Přidáme okapané, překrájené zelí, mírně podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou. Mleté maso promícháme s 1 nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme tukem, rozetřeme mleté maso, na maso rozložíme podušené zelí a pokryjeme na kolečka nakrájenými brambory. Vrstvy ještě jednou opakujeme a v horké troubě 10 minut zapečeme. Zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a zapékáme asi 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat