18. listopadu 2011

Masové kuličky

550 gramů mletého masa, sůl, jemný pepř, cibule, 2 lžičky škrob. moučky, hrst strouhanky,3 vařené strouhané brambory, 2 žloutky, 150 ml šlehačky, trošku oleje na pečení 
na omáčku: 250 ml smetany, 2 lžičky škrob. moučky, lžíce hořčice, 150 ml vývaru (nebo vývaru z buj. kostky)

V robotu jemně rozsekáme mleté maso, cibuli, přidáme koření, žloutky a škrob. moučku.
Pak přendáme do mísy, mezitím uvaříme tři brambory a jemně je nastrouháme. Přidáme k masové směsi. V míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou. Vytvarujeme menší masové kuličky a naskládáme na jemně olejem potřený pekáček. V troubě na 200 stupňů pečeme kuličky asi 40 minut, dokud nemají typickou barvičku - hnědou, v půlce času otočíme, aby se pěkně propekla i druhá strana. Po upečení vyndáme kuličky a do šťávy z masa přidáme šlehačku, škrob. moučku, vývar a hořčici, vše smícháme metlou a kuličky zase ponoříme zpátky, prohřejeme a můžeme podávat 

Žádné komentáře:

Okomentovat