15. listopadu 2011

Divoká sekana

500 g mletého masa, 250 g uzeného bůčku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky divokého koření, sůl,  2 rohlíky, šálek mléka, cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z půlky citrónu, čerstvá nebo sušená petrželová nať, strouhanka, sádlo

Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit. Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme vejce, citrónovou kůru, petrželku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí. Podle chuti přisolíme. Vše důkladně promícháme, zahustíme strouhankou, utvoříme dvě šišky, osmahneme je na sádle a asi hodinu pečeme v rozehřáté troubě. Jako přílohu můžeme použít tmavý chléb nebo vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat