14. listopadu 2011

Sekaná plněná nivou

50 dkg mletého masa / směs mas /, 10 dkg cibule, 2 vejce, 12 dkg rajčatového protlaku, 10 dkg strouhanky, 5 dkg polohrubé mouky, sůl, mletý pepř, petrželka
na náplň :
10 dkg Nivy, 8 dkg strouhanky, l dl mléka, vejce, 5 dkg másla

Maso promícháme s jemně pokrájenou cibulkou, solí, pepřem, strouhankou a moukou. Vypracujeme hmotu /raději hustší/. Náplň - strouhanku navlhčíme mlékem, promícháme s nastrouhanou /nadrobenou/ Nivou, vejcem a změklým máslem-trošku našleháme. A teď tu mletou hmotu rozválíme na pomoučeném vále na silnější plát, pomažeme tou sýrovou náplní, zarolujeme a snažíme se dobře přitlačit. Utvořenou šišku ještě potřeme bílkem a pečeme v troubě při 200°C asi 45 min. Kdo chce, může péci zabalené v alobalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat