14. listopadu 2011

Plněné paprikové lusky v rajské omáčce

Na plněné papriky: 4 papriky, 500 g mletého masa, sůl, vejce, majoránka, strouhanka
Na omáčku: 1,5 l vody, 2 rajské protlaky, 6 kuliček nového koření, bobkový list, hladká mouka, olej, cukr dle chuti

Papriky si očistíme a připravíme na naplnění. Připravíme si masovou směs...maso smícháme s vejcem, větší špetkou majoránky, přidáme sůl a strouhanky tolik, aby masová směs nebyla příliš tuhá. Papriky naplníme a vložíme do připraveného pekáčku (někdo má rád maso promíchané s vařenou rýží). Mezitím si připravíme rajskou omáčku. Na rozpáleném tuku připravíme jíšku, přidáme protlak a promícháme. Zalijeme vodou a povaříme. Přidáme koření, sůl a dle chuti cukr. Povaříme a hotovou omáčku scedíme k připraveným paprikám a masovým kuličkám. Vložíme do trouby (180°C) a pečeme do změknutí .

Žádné komentáře:

Okomentovat