21. října 2011

Masové knedlíčky zapékané na pivě

30 dkg mletého vepřového masa; 20 dkg brambor; 10 dkg másla; 5 dkg mouky; láhev světlého piva; 3 dl zakysané smetany; 2 vejce; 10 dkg sýra; strouhanka; mletý muškátový oříšek; 2 - 3 bobkové listy; sůl; pepř; hořčice

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Okořeníme mletým muškátovým oříškem, bobkovým listem, pepřem, osolíme a podlijeme pivem. Důkladně povaříme. Přimícháme zakysanou smetanu a ještě jednou přivedeme k varu. Mleté vepřové maso promícháme s nastrouhanými bramborami, které jsme předtím uvařili ve slupce. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí. Do směsi rozklepneme vajíčka. Pokud by směs byla příliš řídká, vmícháme ještě strouhanku. Ze směsi vytvarujeme vlhkýma rukama knedlíčky a položíme je na olejem vymazaný plech. Knedlíčky zalijeme pivní omáčkou, na povrch nastrouháme sýr a nakonec vše posypeme strouhankou. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme 40 až 50 minut péct. Podáváme s třešňovými rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat