21. října 2011

Čertovy langoše

na ragú: 2 cibule; 30 dkg krůtích prsíček; 30 dkg vepřového masa - kotleta; 20 dkg sterilovaných okurek; 1 polévková lžíce hořčice; sůl; pepř; bazalka; rozmarýn
na langoše-bramborové placky: 60 dkg brambor; mouka, kolik brambory vstřebají; sůl; pepř; česnek
na salát : čerstvá zelenina podle vlastního výběru, sůl a pepř

Slaninu nakrájíme na silnější nudličky a uděláme na nich hluboké zářezy, téměř ke kůžičce. Zatímco se slanina opéká, nakrájíme na nudličky také kuřecí prsíčka a vepřovou kotletu. Slaninu vytáhneme z kastrolu, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na tuku ze slaniny. Přidáme kotletu, maso důkladně osmahneme a osolíme. Na vepřové maso přihodíme krůtí prsíčka a také je osmahneme. Okořeníme bazalkou a rozmarýnem. Nadrobno nakrájené houby vložíme na osmažené maso. Až se i houby osmahnou, přidáme česnek a sterilované okurky nakrájené na stejně velké kousky jako houby. Až bude ragú téměř hotové, přimícháme hořčici a ohřejeme na něm odložené kousky slaniny, které opečením získaly tvar kohoutího hřebínku. Na bramborové placky oloupeme a nastrouháme brambory. Osolíme je a necháme je chvilku odstát, aby pustily šťávu. Brambory opepříme a zamícháme do nich nadrobno nasekaný česnek. Těsto na bramborové placky by mělo být stejně husté, jako těsto na noky. Z těsta vytvarujeme placičky a po obou stranách je osmažíme hezky do červena na oleji. Připravíme zeleninový salát z papriky, rajčat, ředkviček, cibule a okurky. Použít můžeme jakoukoli zeleninu, která je právě čerstvě k dostání. Na talíř položíme nejprve salát, vedle naservírujeme bramborové placky. Na placky nabereme ragú a ozdobíme opečeným plátkem slaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat