31. ledna 2012

Plněné vepřové koleno po selsku

vepřové koleno, 150 g vepřové plece, 150 g jemných párků, vejce, 50 g cibule,100 g sádla, pepř, sůl, pažitka, muškátový ořech

Vepřové koleno vykostíme, uvnitř mírně vytřeme solí a česnekem, naplníme připravenou náplní a celým jemným párkem. Takto upravené vepřové koleno zabalíme do alobalu a zvolna pečeme.Před dopečením vybalíme z alobalu, kůžičku nařízneme ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe,osolíme a necháme dopéct do růžova na sádle. Koleno již nepodléváme, výpek podáváme přírodní.
Náplň: Vepřovou plec umeleme, přidáme vejce, sekanou pažitku, muškátový ořech, pepř, sůl. Vše vymícháme do jemné konsistence.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo brambory, případně různé druhy zeleninových salátů.

Žádné komentáře:

Okomentovat