30. ledna 2012

Bramboráky

brambory, celá vejce, hladká mouka, kmín, pepř, majoránka, sůl, máslo, zakysaná smetana,podmáslí

Nastrouhají se najemno syrové brambory, chvíli se počká až spustí vodu, která se odlije, přidají se dle množství celá vejce, trošku hladké mouky, kmín, sůl, pepř, majoránka. Do těsta můžeme také nastrouhat i nějaký uvařený brambor pro lepší zahuštění. Toto těsto necháme na chvíli odležet, aby se spojily všechny ingredience a mezi tím si připravíme železnou plotýnku na plynový sporák Tuto plotýnku si potřeme kůží od slaniny a rozprostřeme několik lžiček těsta na tenkou placku,kterou z obou stran opečeme ( opéká se na sucho) při skládání na talíř dáme na každou placku oříšek másla – krásně se máslíčko rozteče po celé ploše. Při podávání si každý na placku rozestře slušnou vrstvu zakysané smetany. Je skvělé tyto bramboraky zapíjet podmáslím.

Žádné komentáře:

Okomentovat