31. ledna 2012

Závin z listového těsta s červenou řepou

350 g listové těsto, 500 g červená řepa, cibule, 3 lžíce olej, lžíce cukr krystal, špetka sůl, 2 ks jablko, 2 dl červené víno, špetka kmín, 0,5 lžičky citrónová šťáva, vejce

Z listového těsta vyválíme 2 pláty. Na každý dáme doprostřed náplň a uděláme závin, který přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (teplota asi 180–200°C). Do trouby vložíme při pečení kastrůlek s vodou.
Náplň: Rozehřejeme olej, přidáme cukr a necháme ho jemně zkaramelizovat. Vložíme na drobno nakrajenou cibuli – až zesklovatí přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou červenou řepu. Osolíme, dáme kmín a vše podlijeme vínem. Dusíme pod poklicí asi 5 minut. Pak dodáme oloupaná a na kostky nakrájená jablka. Za občasného míchání dusíme tak dlouho,až se víno zcela odpaří. Podle potřeby dochutíme citrónovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat