30. ledna 2012

Kutle s kobzolama-Dršťková omáčka s bramborama

500 g držťky, mrkev, petržel, 20 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka,5 ks bobkový list, 6 ks nové koření, špetka sůl, lžíce ocet

Dobře omyté dršťky uvaříme do poloměkka. Pak přidáme kořenovou zeleninu (petržel, mrkev),bobkový list a nové koření. Když jsou dršťky měkké, vytáhneme je z hrnce, nakrájíme na menší kousky a vhodíme zpět do polévky, ve které jsme je vařili. Uděláme jíšku (máslo rozpustit a přidat hladkou mouku, zpěnit, přilít vodu a rozšlehat), nalít do polévky a provařit 20 minut.Po provaření přidat mléko s trochou hladké mouky, kterou jsme v mléce rozšlehaly a opět provařit. Omáčka musí být hustá. Na ochucení přidáme trochu octa. Podáváme s vařenýma bramborama.

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Babička to vařila bez zeleniny a nedávala mléko ale smetanu.Podávalo se to s chlebem.A já to dělám přesně podle ní a je to neskutečná dobrota.Ščerba Petr.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat