31. ledna 2012

Vepřový řízek v bramboraku

600 g vepřové kýty, 300 g loupaných syrových brambor, 100 g hladké mouky, 3 ks stroužky česneku, 2 vejce, 100 ml mléka, sůl, pepř, majoránka, tuk na smažení

Opláchnuté brambory nastrouháme najemno, necháme ustát a vodu scedíme. Do nastrouhaných brambor přidáme horké mléko, hladkou mouku, utřený česnek se solí, pepř, vejce. Dochutíme majoránkou, popřípadě přisolíme a dobře promícháme. Z opláchnuté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno jednotlivé plátky, okraje na několika místech nařízneme a maso osolíme.Takto připravené řízky obalíme v bramborákovém těstě a usmažíme v horkém tuku po obou stranách dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat