650 g brambor, vejce, 60 g cibule, 100 g hrubé mouky, 80 g krupice, 250 g ostravské klobásy, 80 g tvrdého sýra, 80 g stolní olej, sůl podle potřeby
Brambory vařené ve slupce za tepla oloupeme a necháme rozložené vychladnout. Vychladlé jemně semeleme nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme vejce (část bílků ponecháme na potření okrajů těsta), prosátou hrubou mouku, krupici, sůl zpracujeme v tuhé těsto,které vyválíme v plát a nakrájíme na obdélníky. Na jednotlivé dílky klademe náplň, připravenou z jemně umleté klobásy, promíseného se strouhaným tvrdým sýrem. Okraje jednotlivých dílků potřeme bílkem, svineme do tvaru klobásek, propíchneme špejlí a smažíme v oleji dorůžova. Podáváme sypané smaženou cibulkou s dušeným nebo kysaným zelím, případně se špenátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat