20. dubna 2011

Trojdílný koláč

120 g másla, 210 g mouky hladké (polohrubé), 70 g moučkového cukru, citronová kůra, špetka soli, 3 žloutky,10 g strouhané housky, 200 g měkkého tvarohu, 3 bílky, 40 g moučkového cukru, 2 PL mouky

Na vále rozdrobíme 120 g másla v 210 g mouky, přidáme 70 g moučkového cukru, z poloviny citronu kůru, špetku soli, 1 žloutek a zaděláme v těsto, které velmi dobře prohněteme.Na dno rozvírací formy vložíme těsto, které upečeme dožluta. Když se dopéká, dáme na ně trochu strouhané housky (aby nevodnatělo), pokryjeme je dobře upraveným tvarohem a necháme zapéci.Ze 3 bílků ušleháme pevný sníh, přidáme 2 zbylé žloutky, 2 PL mouky, trochu strouhané citronové kůry, zlehka zamícháme, nalijeme na povrch právě pečeného koláče a necháme zvolna dopéci. (Kdybychom to pekly prudce, udělal by se navrchu škraloup a vnitřek by byl syrový). Tento koláč jest výtečný též s jablkovými povidly.


Žádné komentáře:

Okomentovat