20. dubna 2011

Bostrenco

500 g rýže, 1l mléka,300 g cukru, nebo 10 lžic medu,3 vejce,nastrouhaná kůra z vosku zbaveného pomeranče a citronu,300 g bílé strouhanky,200 g hrozinek,3 štamprdlata rumu, 6 hrníčků espresso kávy, 150 g sušených fíků, na jemno nakrájených,150 g kukuřičné moučky,200 g kakaa v prášku,2 lžíce olivového oleje,1 kg hrušek a jablek, na kostky, nebo plátky nakrájených,mletý cukr na posypání

Uvařit rýži v trochu osolené vodě do měkka. Vložit ostatní ingredience do kastrolu a vařit je za stálého míchání po několik minut. Potom zamíchat dovnitř rýži. Je-li směs příliš suchá, tak přidat trochu vlažného mléka. Vložit směs do máslem vymazané dortové formy na pružinu a péct v předehřáté troubě na nižší teplotu po 1 hodinu. Vyjmout z formy na servírovací mísu a před podáváním pocukrovat mletým cukrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat