Žloutky a cukr mícháme a přidáváme tvaroh. Za stálého míchání přidáme rozpuštěné, ale vychlazené máslo, škrob, vanilkový cukr, rozinky, kůru z citronu a lehce vmícháme sníh z bílků. Hmotu dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme asi 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení otevřeme troubu, aby těsto tuhlo pomalu. Po vyndání posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou. Ozdobíme mandlemi
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. dubna 2011
Velikonoční vídeňský koláč
1 kg polotučného bílého tvarohu,8 vajec,1,5 sklenice cukru,15 dkg másla,2 lžíce bramborové moučky,vanilkový cukr, 10 dkg rozinek, 10 dkg smažené pomerančové kůry a kůry z citronu
na ozdobu : moučkový cukr nebo čokoláda, loupané mandle
Žloutky a cukr mícháme a přidáváme tvaroh. Za stálého míchání přidáme rozpuštěné, ale vychlazené máslo, škrob, vanilkový cukr, rozinky, kůru z citronu a lehce vmícháme sníh z bílků. Hmotu dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme asi 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení otevřeme troubu, aby těsto tuhlo pomalu. Po vyndání posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou. Ozdobíme mandlemi
Žloutky a cukr mícháme a přidáváme tvaroh. Za stálého míchání přidáme rozpuštěné, ale vychlazené máslo, škrob, vanilkový cukr, rozinky, kůru z citronu a lehce vmícháme sníh z bílků. Hmotu dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme asi 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení otevřeme troubu, aby těsto tuhlo pomalu. Po vyndání posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou. Ozdobíme mandlemi
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat