20. dubna 2011

Velikonoční vídeňský koláč

1 kg polotučného bílého tvarohu,8 vajec,1,5 sklenice cukru,15 dkg másla,2 lžíce bramborové moučky,vanilkový cukr, 10 dkg rozinek, 10 dkg smažené pomerančové kůry a kůry z citronu
na ozdobu : moučkový cukr nebo čokoláda, loupané mandle


Žloutky a cukr mícháme a přidáváme tvaroh. Za stálého míchání přidáme rozpuštěné, ale vychlazené máslo, škrob, vanilkový cukr, rozinky, kůru z citronu a lehce vmícháme sníh z bílků. Hmotu dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme asi 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení otevřeme troubu, aby těsto tuhlo pomalu. Po vyndání posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou. Ozdobíme mandlemi

Žádné komentáře:

Okomentovat