17. ledna 2011

Vepřové závitky se slaninou

600 g libové vepřové krkovičky, 200 g vepřových ledvinek, 200 g anglické slaniny, 1 kg kysaného zelí, 250 g zakysané smetany Yoplait, 8 stroužků česneku, 2 cibule, 250 ml suchého bílého vína, 2 lžíce francouzské hořčice, 50 g sladké papriky; sůl a pepř na dochucení

Plátky krkovičky hodně rozklepeme. Posolíme, potřeme hořčicí a necháme odležet. Na oleji osmažíme česnek s cibulí a přidáme na drobno nakrájené vepřové ledvinky a anglickou slaninu. Směs restujeme asi 5 minut, poté přidáme půl dávky zelí a zasypeme sladkou paprikou a dobře promícháme. Takto hotovou směs rovnoměrně rozdělíme na naklepané plátky krkovičky. Na dno zapékacích misek dáme druhou polovinu kysaného zelí a přidáme naplněnou krkovičku. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do trouby předem předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou se zbytkem vína a pečeme dalších 10 minut. Zakysanou smetanu mějte pokojové teploty, po přidání do horkého pokrmu se nesrazí.
http://www.zakysana-smetana.cz/?view=recept&recept=171 

Žádné komentáře:

Okomentovat